telefonie hints

website over telefoons

Wat te doen bij waterschade aan iPhone?

Apple

Wat moet je doen bij waterschade aan je iPhone? Op internet vind je een heleboel verschillende trucjes die je toe kunt passen wanneer je iPhone in aanraking is geweest met water. In een bak rijst leggen, droog föhnen, een enkele probeerde het zelfs op te lossen door de telefoon in de magnetron te leggen. Zonder veel succes overigens.

Waterschade iPhone

Waterschade iPhone? Niet zelf gaan proberen!

Elke telefoonreparateur zal je hetzelfde zeggen: bij waterschade aan iPhone ga je niet zelf van alles proberen maar neem je direct contact op met een reparateur. Dat is preken voor eigen parochie zal je misschien denken. Toch is dat niet helemaal zo. Want hoe sneller jij je telefoon bij een reparateur hebt, hoe minder kans op schade er is en hoe goedkoper jij uiteindelijk uit bent voor een reparatie. Als je eerst zelf van alles gaan proberen is ook een grote kans dat je nog meer schade veroorzaakt en wellicht kan je telefoon daarna helemaal niet meer gemaakt worden. Dan ben je uiteindelijk duurder uit en ben je bovendien ook nog al je gegevens kwijt.

Waterbehandeling

Waterschade door val in toilet

Heb je te maken met waterschade aan je iPhone? Is hij uit je broekzak in het toilet gevallen? Dit is overigens een van de meest voorkomende oorzaken van waterschade. Beter haal je hem dus uit je zak wanneer je naar het toilet gaat. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen. Bij waterschade zet je als eerste direct de telefoon uit. Daarna dep je de buitenkant droog met een doek. Niet föhnen of schudden. Daarna ga je zo snel mogelijk naar een reparateur. Daar weten ze precies hoe ze moeten handelen bij waterschade aan een iPhone. Als het toestel van binnen nog vochtig is, is er in elk geval ook nog geen sprake van corrosie en kan de schade vaak beperkt worden.