telefonie hints

website over telefoons

Dé smartphone trends van 2020 op een rijtje

Smartphone

De wereld van technologie staat zeker niet stil. Het afgelopen decennium zijn er baanbrekende verbeteringen doorgevoerd in de smartphonewereld. Zo is de snelheid van de smartphones aanzienlijk verbeterd. Ook hebben apps hun intrede gedaan. Daarnaast is het sinds een paar jaar mogelijk om met je vingerafdruk je telefoon te ontgrendelen. Vroeger zagen we vingerafdrukontgrendeling alleen in actiefilms, maar dat werd in de jaren 10 van deze eeuw werkelijkheid. Het komende decennium zal er ongetwijfeld veel veranderingen optreden in de smartphonewereld. Dit in combinatie met de opkomst van internetbellen zal ook zijn effect op de zakelijke markt hebben. Bekijk hiervoor de website van WholeSale Dutch telecom eens.

Opvouwbare telefoon: groter scherm of meerdere schermen

Zo’n 8 jaar geleden bedacht Samsung het: een opvouwbare smartphone, waarin het scherm flexibel is. Anno 2020 is dit werkelijkheid geworden. De Samsung Galaxy Fold heet het opvouwbare model. De telefoon heeft zoals gezegd een flexibel display dat kan gevouwen worden tot een compactere versie. Voordeel van dit soort telefoons is dat je gebruik kunt maken van een groot schermopvlak. Je hebt geen problemen met een grote telefoon die niet in je broekzak past. Ook is een opvouwbare telefoon ideaal voor het beschermen van je scherm.

Smartphone met 5 keer zoom

De camera op een smartphone is vaak beperkt als het op zoomen aankomt. OPPO en Huawai hebben een periscoopcamera, waarbij de lenzen ook in de breedte van de telefoon verspreid zijn en niet alleen in de dikte. Op deze manier kunnen telefoons verder en beter zoomen. In 2020 gaan we zien dat telefoons steeds betere camera’s krijgen.

Waterdichte telefoons

Tegenwoordig worden steeds meer telefoons waterdicht. In 2020 gaan we zien dat alle telefoons goed bestand zullen zijn tegen water.

Megapixel, lenzen en opslag race

In 2020 zal het alsnog meer en meer moeten. Een telefoon moet veel taken van de spiegelreflexcamera’s, laptops en tablets gaan overnemen en daarom vinden mensen het belangrijk om veel megapixels, lenzen en een grote opslag te hebben op hun telefoon.

Design wordt belangrijker

Smartphones krijgen in 2020 een steeds strakker design. De knopjes op de telefoon zullen verdwijnen. De camera zal onderaan het telefoonscherm tevoorschijn komen. Dit wordt ook wel een pop-up-camera genoemd. Telefoons zullen ook een inkeping krijgen, zodat het scherm goed beschermd blijft.